Закопчаха дилър в Асеновград, в Пловдив хванаха рецидивист да шофира друсан и пиян

Автор: Plovdiv Now 8286
Закопчаха дилър в Асеновград, в Пловдив хванаха рецидивист да шофира друсан и пиян

Няколко са арестите през последните две денонощие заради притежание на наркотични вещества.

Криминално проявен и осъждан мъж е бил задържан от полицейски служители на РУ-Асеновград. 26-годишният рецидивист е бил спрян за проверка на улица „Цар Иван Асен“ в града и у него униформените са открили 2,47 грама амфетамин, скрит в найлонов плик и хартиено топче, поставени в празна цигарена кутия. По случая е образувано бързо производство за престъпление по Наказателния кодекс. Материалите са докладвани на Районна прокуратура Асеновград.

На 17 февруари При специализирана полицейска операция по линия наркоразпространение на 17 февруари, служители на Трето РУ в Пловдив са спрели за проверка 25-годишен младеж. При обиск и претърсване на обитаваното от него жилище криминалистите са намерили наркотични вещества. Изготвената експертна справка е установила, че откритото вещество е марихуана с общо тегло 190 гр. Допълнително от жилището на мъжа е  иззета и електронна везна. Образувано е бързо производство. Работата по случая продължава под наблюдение на компетентната прокуратура.

Автопатрул на Шесто РУ в Пловдив се е натъкнал на водач на лек автомобил „Мазда“, който при зелена светлина на светофара продължавал да стои във видимо неадекватно състояние в автомобила си, без да потегли. В хода на проверка, извършена на 18 февруари, се е оказало, че водачът управлява автомобил с прекратена регистрация, на който е поставил регистрационни табели от друга кола, също с прекратена регистрация. 37-годишният мъж е бил отведен в районното управление и изпробван с драг чек  тест, който отчел употреба на опиати и амфетамин. Мъжът е шофирал и след употреба на алкохол. Оказало се е, че мъжът е с богато криминално минало – скоро е излязъл от затвора заради излежана присъда за кражба на автомобил. По случая започва бързо производство. Лицето е задържано с мярка за 24 часа, която в последствие е удължена в „задържане под стража“ за 72 часа. Материалите са докладвани на Районна прокуратура Пловдив.  

За едно денонощие в същото районно управление е бил задържан още един криминално проявен и осъждан мъж. Полицейски патрул при проверка на улица „Ландос“ е иззел от него 3 найлонови пликчета със суха зелена листна маса. От извършената експертна справка е било установено, че откритото вещество е “пика“ с количество 0,25 грама.  Работата по случая продължава под наблюдение на прокуратурата.

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина