За по-малко от два дни събраха сумата, необходима за лечението на Анита Чобанова! 19-годишната студентка се бори за живота си, изложен на риск заради коварна болест - Синдром на Уилсън. Тя заминава за Турция, където предстои да се подложи на трансплантация.

В понеделник вечерта нейни близки призоваха за помощ, тъй като сумата от 180 000 лева, нужна за покриване на разходите по лечение, е непосилна за тях. За отрицателно време нейни приятели, съученици и състуденти се включиха с различни инициативи, чиято цел бе набиране на средства. Снощи бе организирана и безпрецедентна дарителска акция в центъра на Пловдив. С благотворителни кутии те обикаляха площадите и заведенията по главната улица. Стотици помогнаха с каквото могат.

Към този час сумата вече е събрана! Това потвърдиха близки на Ани пред TrafficNews. Младата дама има потвърждение от Турската клиника, че са готови за извършване на животоспасяващата интервенция.

Припомняме, че Анита е студентка „Лингвистика и информатика“ в Пловдивския университет. Учи редовно и работи. Родителите ѝ са разделени, а майка ѝ живее в чужбина. И Анита сама се грижи за 6-годишното си братче, с което живеят при баба им.