За първи път асеновградчани могат да гласуват онлайн за “Спортист на годината“

Автор: Plovdiv Now 4568
За първи път асеновградчани могат да гласуват онлайн за “Спортист на годината“

Община Асеновград обяви старт на гласуването за класацията "Спортист на годината" за 2020 г. Независимо от това, че последната година беше изключително трудна за провеждането на спортни състезания, асеновградчани все пак успяха да завоюват немалко отличия.

За първи път в гласуването ще бъдат включени и жителите на общината. Те ще имат право да дадат своя вот онлайн. Състезателят, избран от гражданите, ще получи специален приз - "Спортист на годината - изборът на асеновградчани". Онлайн вотът се осъществява чрез гласуване на електронна поща: [email protected]. Всеки, желаещ да гласува, следва да се запознае подробно с анкетата, публикувана на официалния интернет сайт на община Асеновград. Анкетната карта е достъпна да бъде свалена на файл от гласуващия. Същият поставя точките, според желанието му, след което изпраща файла на посочения по-горе e-mail адрес. От една електронна поща има право да се гласува само веднъж. Повторно или повече гласувания от един и същи e-mail ще бъдат анулирани.

Гласуването се извършва по следния начин: за класирания на първо място състезател гласуващият присъжда 10 точки. На втория - 9 точки, на третия - 8 точки и така, докато се стигне до този, който гласуващият иска да класира на 10-то място, като му постави 1 точка. Състезателят, който събере най-много точки, става победител в съответната категория. В случай, че двама или повече спортисти съберат еднакъв брой точки, то всички биват наградени със съответния приз. Класирането се извършва, съгласно предложения списък, като към него анкетираният няма право да добавя име на състезатели.

Анкетната карта е качена на официалния интернет сайт на община Асеновград, откъдето всеки може да я свали и да даде своя вот за предпочитания от него спортист, според постигнатите спортни успехи и резултати.

Последният срок, в който може да се гласува, е 17.01.21 г. (неделя), включително. Награждаването на победителите ще се осъществи при строго спазване на въведените противоепидемични мерки, като датата и часът ще бъдат оповестени допълнително.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина