Бащата и синът се карали почти всеки ден в пияно състояние.  На 13 юли 2019 г. вечерта, след като получили 20 лева за услуга, извършена на техни близки, двамата отишли в семеен имот - постройка в село Козаново. Носили бира и ракия. Докато пиели, започнали да спорят за неблагополучията в живота и за постоянната липса на пари. След полунощ, на 14 юли 2019 г., разправията се изострила и Цветан посегнал да удари с ръка баща си. Взел кухненски нож, но баща му успял да го отнеме. Сборичкали се, като през това време обвиняемият взел от масата друг нож. Докато се блъскали, Йордан си одраскал гърба на райбера на вратата и в този момент притиснал с лявата ръка сина си.  Нанесъл му два удара с нож в корема. Пострадалият се опитвал да се съпротивлява, но Йордан му нанесъл порезни наранявания и по шията, ръцете и гръдния кош. От ударите Цветан свлякъл на леглото и починал.

След това обвиняемият се преоблякъл. Той отишъл при свой близък и обяснил, че синът му сам си бил прерязал вените, от което починал и трябвало да организира погребение. Бил подаден сигнал на тел. 112 и на място пристигнали полицейски служители. 

Спрямо Йордан е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.  Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е „лишаване от свобода“ от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.