Всички обществени чешми в Асеновград работят, направена им е профилактика заради жегите

Автор: Plovdiv Now 6926
Всички обществени чешми в Асеновград работят, направена им е профилактика заради жегите

Обявеният в цялата страна жълт код за опасно високи температури е причина общинската администрация в Асеновград да провери състоянието на всички чешми с питейна вода на обществените места в града. Проверката е втора поред за сезона и тя обхвана повече от 10 фонтанки в парковете до лятното кино, на паметника на Христо Ботев, на паметника на цар Иван Асен II, на детската площадка до читалище „Родолюбие”, на улиците „Цар Освободител”, „Свобода”, както и в квартал „Баба Тонка”.

Проверени са и емблематичните каменни чешми до пешеходния мост и моста на „Асеновец”. Окритите повреди са отстранени и в момента всички чешми са в изправност и работят.

Според метеоролозите в най-топлите часове днес термометрите ще отчитат от 34 до 39 градуса. Най-горещо ще е в района на Сандански – 40 градуса, а в Асеновград температурата през деня ще достигне 35 градуса.

Високите температури са причината за първия за това лято код за опасни горещини. За цялата страна е в сила първа степен за опасно време. Лекарите препоръчват да се избягва стоенето на слънце в обедните часове, както и да се пие много вода.

Горещо ще остане и в сряда. Следобед обаче над северните и планинските райони ще се заоблачи, ще превали и прегърми. Възможни са градушки и силен вятър. В четвъртък и петък на много места ще има кратки дъждове, гръмотевични бури и отново условия за градушки. Температурите слабо ще се понижат, а през почивните дни ще има повече слънце и отново ще се затопли.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина