Връчиха тържествено парична помощ на абитуриенти без родители в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 714
Връчиха тържествено парична помощ на абитуриенти без родители в Асеновград

Абитуриенти от община Асеновград, останали без родители или само с един такъв, на тържествена церемония днес получиха парична помощ в размер от 200 лева за всеки, гласувани от Общинския съвет.

Тя им беше връчена като подарък от заместник-кмета инж. Петър Петров, който пожела на младежите да следват мечтите си и да не се отказват в трудни моменти.

"Вие изкачихте едно от най-важните стъпала в своя живот, завършвайки средното си образование. От тук насетне нека животът ви продължи така, както винаги сте си го представяли. Бъдете смели в решенията си и целеустремени в плановете си", пожела на зрелостниците заместник-кметът. В края на срещата им той ги увери, че могат да разчитат на общината и винаги са добре дошли, както в случай на нужда, така и когато искат да покажат и предложат пред управата свои иновативни идеи за развитието на града.

Връчването на помощта протече при спазване на противоепидемичните мерки, като младежите бяха поканени в сградата на общинската администрация на 2 групи. Тази година момчетата и момичетата, на които община Асеновград помогна, са общо 22-ма. Младите хора благодариха за оказаната подкрепа и обещаха където и да отидат, да не забравят своя роден град.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина