Възрастен мъж от Пловдив е блъснал с колата си хеликоптера в Родопите, арестуваха го

Автор: Plovdiv Now 5110
Възрастен мъж от Пловдив е блъснал с колата си хеликоптера в Родопите, арестуваха го

61-годишен мъж от Пловдив е задържан за нанесени щети по хеликоптер в с.Павелско. Това съобщиха от ОДМВР – Смолян.

На 08 септември 2019 година около 16:25ч. в РУ-Чепеларе чрез тел.112 е получен сигнал от 40- гоидишен мъж от  Горна Оряховица - авиомеханик в частна фирма, затова че е установил щети по базирания на площадка в бившето телеугоително стопанство в село Павелско хеликоптер "Enstrom 480 B", вследствие на удар от неизвестно МПС.

В резултат на удара е повредена селскостопанска система за обработване на гори "Isolair 3900- 480 Innovator II". Щетите са в процес на изясняване. Местопроизшествието е запазено и посетено от дежурна оперативна група на РУ-Чепеларе. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

 В резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия се установява, че 61-годишният мъж от Пловдив – пастир на кози в обор, намиращ се в близост до мястото, където е позициониран хеликоптера, заедно с мъж, работещ на съседен гатер, употребили алкохол. При опит да потеглят с лек автомобил „Пежо 106“, управлявано от него автомобилът, движейки се напред, удря и поврежда системата за обработване на гори, закрепена на хеликоптера. След инцидента, двамата мъже напускат местопроизшествието и се укриват до момента, в който не са установени и единия от тях – задържан. Работата по случая продължава.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина