Въвеждат пропусквателен режим в Общината в Асеновград заради вирусите

Автор: Plovdiv Now 6745
Въвеждат пропусквателен режим в Общината в Асеновград заради вирусите

Заради усложнената епидемична обстановка в страната Община Асеновглад въвежда от 16 март, понеделник, пропускателен режим за посещение на граждани. Хората ще бъдат допускани само до втория етаж, където се намират Информационният център, данъчната служба, касите, ГРАО и други звена за обслужване на клиенти.

Ограничението ще бъде в сила до второ нареждане с отмяна. 

90 броя гелове дезинфектанти, както и спирт, са предоставени на всяка една от канцелариите в общината. Закупени са и антибактериални кърпички. Заявени са и още 500 броя от геловете дезинфектанти, защото в търговската мрежа в момента няма наличности.

На този етап служителите в звената, в които се работи предимно с граждани, не ползват медицински маски и ръкавици, защото гишетата са оборудвани със стъклена преграда. При необходимост и съмнение за възможна опасност от разпространение на вируси, Община Асеновград е в готовност своевременно да осигури маски.

Предписания са изпратени до общинските звена и структури за извършване на дезинфекция по определена схема, за броя на процедурите, видовете препарати и начинините на ежедневна профилактика, съгласно препоръките от Министерството на здравеопазването и Регионална здравна инспекция (РЗИ) - Пловдив.

За това са уведомени и ръководители на читалища, библиотеки, училища, кметствата в кварталите "Долни Воден" и "Горни Воден", както и кметовете и кметските наместници по населените места в общината.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина