Върховният съд потвърди присъдите на убийците Исмаил и Митко от Асеновград

Автор: Plovdiv Now 10564
Върховният съд потвърди присъдите на убийците Исмаил и Митко от Асеновград

Съдът потвърди присъдата на непълнолетните убийци от Асеновград - Исмаил Асан и Митко Асенов. Върховният касационен съд даде на Исмаил 7 години и 10 месеца лишаване от свобода по обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Пловдив. 

Припомняме, че още преди няколко месеца Апелативен съд намали присъдите на двете момчета. Окръжен съд наказа Асан с 9 години и 4 месеца лишаване от свобода. Още тогава TrafficNews разбра, че втората инстанция е намалила наказанието е 1 година. Това е наложило и протест от страна на прокуратурата. Така случаят остана в ръцете на Върховния съд.

Последният е признат за виновен за това, че на 25 срещу 26 май 2019 г. в Асеновград е убил брутално невинен човек. Макар непълнолетен – на 15 г.,  но като е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, умишлено е отнел живота на 48-годишен мъж.

Деянието е извършено с особена жестокост,  по особено мъчителен начин и по хулигански подбуди. Двамата са признати за виновни и за грабеж на вещите на жертвата.

Съдът е определил едно общо най-тежко наказание на Исмаил Асан. За  двете извършени престъпления той получава присъда в размер на 7 г. и 10 м. лишаване от свобода.

На Митко Асенов са присъдени 2 години лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок. Той е признат за виновен за отнемане на чужди движими вещи и за това, че не е попречил на извършването на тежко престъпление – убийство, като е могъл да го направи. 

Присъдата на Върховния касационен съд е окончателна и е влязла в сила.  

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина