Вандали повредиха туристическа табела край Асеновград, събират се средства за възстановяването й

Автор: Plovdiv Now 7115
Вандали повредиха туристическа табела край Асеновград, събират се средства за възстановяването й

Една от двете табели на малкия рид "Анатема", в близост до параклис "Св. Илия" (Гръцкия) край Асеновград, е станала обект на вандалско посегателство. Дупките и разпукването ясно говорят за умишлено счупване, съобщават от туристическото сдружение "Устремени".

Табелите носят информация за дивото родопско лале, което е един от символите на Асеновград и планината над града. Родопското лале е защитен вид и туристите се научиха да не късат букети от него и да го пазят. В резултат популацията му многократно се увеличи. За това изигра роля именно информацията, която хората срещат край пешеходните маршрути.

За подмяната на повредената от вандали табела Сдружение "Устремени" съобщава, че ще дари доброволен труд по пренасяне и монтиране. Сумата, която е нужна за печат, обаче възлиза на 120 лв. За целта е обявена дарителска кампания, която ще продължи до 30 юни.

За информация желаещите да се включат, могат да пишат на e-mail [email protected].

Дарения се събират и чрез следната банкова сметка с основание за плащане "Дарение за възстановяване на информационна табела за дивото родопско лале".

BIC - SOMBBGSF

IBAN - BG65 SOMB 9130 1068 8676 01 

Източник: ustremeni.blogspot.com.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина