В Асеновград: Прерязаха лентите на 3 обновени детски градини и 2 училища

Автор: Plovdiv Now 4629
В Асеновград: Прерязаха лентите на 3 обновени детски градини и 2 училища

Изпълнен е проектът „Образователна инфраструктура – обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградите на детски градини, модернизация на училища и рехабилитация на дворните им пространства” в Асеновград.

Реализирането му осигури по добри условия за обучение и грижа за деца в три детски градини и две училища. Това са ДГ "Надежда", ДГ "Зорница", ДГ "Пролет" и СУ "Свети Свети Кирил и Методий", СУ "Свети Княз Борис I".

Всички тези учебни заведения са част от образователната инфраструктура на община Асеновград. Освен ремонтиране на сградите, по проекта се изпълниха и дейности, свързани с доставка на обзавеждане и оборудване. Осигурена бе достъпна архитектурна среда. Благоустроиха се дворните пространства. Обособени са нови площадки за игра и озеленени пространства.

Реализирането на проекта осигурява качествени образователни услуги и грижи за около 3 000 деца и ученици от петте обекта на интервенция. Обновената материална база ще спомогне за цялостно подобряване на учебния процес, както и за въвеждане на нови и интересни методи на обучение, които да привличат вниманието на децата и учениците и да повишават тяхната мотивация и активност за придобиване на нови знания. Стойността на проекта е 6 500 479,05 лева - 100% безвъзмездна финансова помощ, от които 5 525 407,19 лева - европейско и 975 071,86 лева - национално съфинансиране. Реализирането на проекта стартира на 02.05.18 г. и приключва на 02.11.20 г.

Лентата на петте учебни заведения преряза заместник-кметът по хуманитарни дейности Петър Петров, като бяха спазени всички противоепидемични мерки.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина