Увеличават се заразените с ковид в тежко състояние и в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 12787
Увеличават се заразените с ковид в тежко състояние и в Асеновград

"Наблюдава се ръст на пациентите в по-тежко състояние, вследствие на коронавируса, както и тези, които завършват фатално. Хората трябва на време да обръщат внимание на здравето си. Веднага, щом усетят неразположение, нека се обръщат към лекар. Важна е и превенцията на здравето - да се ваксинират срещу COVID-19, да спазват дистанция, да носят маска на лицето. Призовавам всички само за повече дисциплина точно в тази посока и нека ако имат възможност наистина да се имунизират. Наистина сме свидетели на това, че в действителност и ваксинирани хора се разболяват от коронавирус. Но процентът им е много малък, тежестта на заболяването при тях е много по лека. Възстановяват се доста по-бързо и остават без изменения в белия дроб, сърцето и органите, които са подложени на атака от COVID-19". Това каза пред журналисти управителят на МБАЛ - Асеновград доктор Иван Червенков по повод увеличението броят на заразените с коронавирус на територията на общината.

Според него, ваксините са единственият начин към момента, чрез който човечеството може да се бори срещу тази болест. Той уверява, че няма нещо в имунизациите, което да причини сериозни заболявания. "Във всяко нещо има риск. Ползите обаче са много повече. Те са огромни, в сравнение с това, което може да се случи при боледуване и усложнения на коронавируса", посочи Червенков. Той самият съобщи, че е ваксиниран, независимо, че е преболедувал COVID-19. Освен това, и над 50% от персонала на МБАЛ - Асеновград също е имунизиран. Управителят на лечебното заведение припомни, че все още се осигуряват "зелени коридори" за желаещите да си поставят ваксина срещу коронавирус.

По думите на Червенков, между 12 и 24 пациенти преминават през болницата ежедневно. В момента в лечебното заведение са настанени 55 души. Леглата в COVID-отделението са общо 22. Шест от тях са интензивни и всички са заети. "Нека хората да обръщат внимание и да бъдат отговорни за собственото си здраве", каза в заключение доктор Червенков.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина