“Устремени“ от Асеновград канят на зимна приказка в Родопите

Автор: Plovdiv Now 9240
“Устремени“ от Асеновград канят на зимна приказка в Родопите

Туристическото сдружение "Устремени" в Асеновград кани запалените планинари да станат част от една истинска зимна приказка, като се включат в прехода от Пампорово до връх Мечи чал на 19 януари.

Зимата вече се настани по високите части на планините и това е поводът Сдружението да избере този много приятен маршрут с крайна точка е един от най-красивите върхове в Родопите. Връх "Мечи чал" с височина 1873 метра е истинско "бижу", което предлага гледки и приятни възможности за пешеходен туризъм, обещават "Устремени".

От хотел "Евридика" в Пампорово участниците ще поемат по широк път, който съвсем плавно набира височина през смърчови гори и открити панорамни пространства.

Достигайки върха, групата ще се наслади на красивите гледки и после ще се придвижи до намиращия се в непосредствена близост параклис "Св. Илия" с големи кътове за отдих. Там всички ще обядват и отпочинат, за да поемат по обратния път към Пампорово.  

Разстоянието с автомобили е 66 км от Асеновград до изходната точка на маршрута. Обща дължина на хешеходния преход е 14.9 км. Тръгването е в 08:00 часа от ДИП "България" в Асеновград, а вторият сборен пункт е в 09:30 часа на паркинга пред хотел "Евридика" в Пампорово.

Маршрутът е походящ за деца, а транспортът е личен ангажимент на участниците и се извършва на принципа на споделеното пътуване. Високите обувки са силно препоръчителни, а облеклото е без специални изисквания, но трябва да е съобразено със зимните условия за пешеходен туризъм. Щеките са по лична преценка на участниците, но е добре да носят по около два литра вода за пиене, както и пакет суха храна за обяд край параклиса "Св. Илия" в близост до върха.

Записването става на електронния адрес [email protected].

Членовете на сдружение "Устремени" са с приоритет при записване за участие. Участието в прехода не е обвързано със заплащане. С оглед на максималния комфорт групата е ограничена до 20 участника. При неблагоприятно време организаторите си запазват правото за отмяна на събитието.

Източник: ustremeni.blogspot.com.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина