Улица в Асеновград няма да носи името на Коста Форев, наследниците не са съгласни

Автор: Plovdiv Now 5226
Улица в Асеновград няма да носи името на Коста Форев, наследниците не са съгласни

Дъщерята на покойния асеновградски художник Коста Форев е внесла в общината отворено писмо, в което от свое име и от името на семейството си изразява несъгласие улица в Асеновград да носи името на твореца. 

Мотивът е, че целият житейски и творчески път Коста Форев нямат нищо общо с показността и публичността. Вярно е, пише в писмото, че имената на улиците пазят паметта, но ние, наследниците, бихме искали паметта на Коста Форев да се свързва с творчеството му и с картините, които представляват културно наследство за града ни.

Седемчленна комисия, назначена от кмета, е разгледала писмото с искането и е решила да се съобрази и приеме волята на наследниците. За целта на предстоящата априлска сесия на ОбС ще се гласува ново предложение – улица “Коста Форев” да се преименува на ул.”Апостол Попдимитров”.

Припомняме, че безименни улици в община Асеновград вече ще си имат имена, след като Общинския съвет взе официално решение. 

12 от се намират в квартал “Баделема” и ще са наречени на почетни граждани и бивши кметове на Асеновград, един от които е художникът Коста Форев.

Източник: tvsatcom.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина