Убийците от Нареченски бани могат да получат присъда още днес

Автор: Ива Модова 4854
Убийците от Нареченски бани могат да получат присъда още днес

Севдалин и Марин Боюклиеви, арестувани за убийството на бизнесмена Венцислав Младенов в Нареченски бани, днес могат да получат присъди, предаде trafficnews.bg. Бащата и синът са обвинени, че в съучастие умишлено са умъртвили 47-годишния си съдружник. 

Младенов имал съмнения за извършени злоупотреби от неговите съдружници и затова поставил камери в обекта. Той направил и ревизия, при която установил липсите. Вечерта на 21 март 2018 г. между него и двамата обвиняеми избухнал скандал. Севдалин и Венцислав се сбили, а в ръкопашната свада  се намесил и Марин. Побоят е бил брутален, но все пак Венцислав е бил жив, преди да бъде завлечен в задна стая на заведението, където е бил довършен чрез силни удари с  греда, крак от гардероб и тъпата част на брадва.  

След това двамата поставили найлонова торба на главата на Венцислав, завързали я с въже, сетне омотали целия труп със завеса от ресторанта, а отгоре го опаковали с плътен найлон. Намотали още един кат въжета и привързали към жертвата тежест, а след това го натикали в огромен бидон. 

Те качили на колата си опакованият труп и го изхвърлили в река Чепеларска, на около 5 километра по-нагоре от селото, в посока Смолян. След това изгорили дрехите на мъртвия и някои от своите. 

Днес баща и син Боюклиеви отново се изправиха пред съда. Делото продължи с разпитите на един свидетел. Веднага след това, магистратите обявиха делото за изяснено и започнаха съдебната прения. 

Пред съда Георги Любенов разказа, че Венцислав често е обядвал при него.

"Споделяше ми, че зарежда вече строящото се заведение с меса, салами и мезета, както и със стока от Македония. Оплака се, че стоката се продава, но пари няма. Последната ни среща бе пак в заведението ми и тогава Венци каза: Хванах ги тези твоите крадци. Визираше Севдалин. Заяви, че ще се разправя с него. Не беше агресивен обаче, не съм чувал да е нападал съдружниците си", каза в залата Любенов.

Припомняме, че на предходното заседание Марин промени показанията си. Обясненията му, коренно си противоречат с трите разпита, проведени в досъдебното производство. Боюклиев – младши пое изцяло вината за убийството и заяви, че баща му няма нищо общо. Причината за промяната бил страх от полицията.

По време на разпоредителното заседание Марин Боюклиев призна всички факти и обстоятелства по обвинението на прокуратурата и поиска делото да се гледа по съкратена процедура, но защитата на баща му поиска заседанието да протече по общия ред.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина