Трима с пневмония в Асеновград, дезинфекцират болницата и Общината

Автор: Plovdiv Now 50216
Трима с пневмония в Асеновград, дезинфекцират болницата и Общината

Само трима са заболелите с пневмония в асеновградската болница, съобщава ТВ САТ КОМ. Един от тях вече е изписан. Обстановката  в лечебното заведение е спокойна. И на тримата е взета проба за коронавирус, но резултатите още не са излезли.

В болницата са предприети всички необходими превантивни мерки за коронавируса. Дезинфекцира се сградата, както и ежедневно по отделенията.

Цялостна дезинфекция в сградата на община Асеновград ще се извърши в петък, събощава още ТВ САТ КОМ. Мярката е превантивна срещу разпространението на коронавируса и грипа.

Специализирана фирма ще обработи всички помещения в 6-етажната сграда, това обаче няма да попречи на достъпа на граждани до фронт офиса, който ще работи до 17 часа. Освен дезинфекция ще се извърши и дезакаризация, която ще се извърши за 48 часа в двата почивни дни.

Община Асеновград е въвела и строги предпазни мерки. Дезинфектанти и други предпазни средства са раздадени на служителите от Информационния център, където се работи с граждани. Няколко пъти на ден се обработват повърхностите около гишетата и компютърните клавиатури, засилена е и дезинфекцията на общите помещения.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина