Трима асеновградчани искат финансова помощ, Общинският съвет ще гласува

Автор: Plovdiv Now 5013
Трима асеновградчани искат финансова помощ, Общинският съвет ще гласува

Общинският съвет на Асеновград ще гласува отпускане на еднократни финансови помощи на трима жители на града. Разглеждането на заявленията ще бъде на 29 май, когато ще се проведе 60-тото редовно заседание на местния парламент.

Първото заявление е от спортните клубове, членове на “ДФС - Асеновец”. Средствата са необходими на треньор във връзка с разходи по закупуване на медицински консумативи за смяна на дясна тазобедрена става. Операцията е била извърншена през месец април тази година. Представени са две фактури за ендопротезиране и други услуги, които са на обща стойност 6660 лв. Сумата е непосилна за семейството на треньора, още повече че му предстои и смяна на лявата тазобедрена става.

Втората молба за отпускане на финансова помощ е от 44-годишна асеновградчанка, която с 91 % трудова нетрудоспособност. Жената страда от муковисцидоза и за да поддържа здравето и качеството си на живот, се налага ежегодно да провежда скъпоструваща венозна антибиотична терапия в домашно условия. Представени са 4 фактури за закупуване на медикаменти и консумативи на стойност почти 4000 лева.

39-годишна самотна майка от Асеновград пък е поискала еднократна социална помощ за дрехи и храна за детето си. Жената е заявила, че няма доходи от трудова дейсност, а от Дирекция “Социално подпомагане” получава детски добавки в размер на 40 лева месечно. През 2018 г. по решение на Общински съвет- Асеновград е получила еднократна социална помощ в размер на 200 лв.

Източник: tvsatcom.bg.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина