Три музея в Асеновград с вход свободен тази вечер, ще научим историята и значението на аксесоарите

Автор: Plovdiv Now 4391
Три музея в Асеновград с вход свободен тази вечер, ще научим историята и значението на аксесоарите

Историческият музей в Асеновград, Старинното училище "Св. Георги" и Етнографската къща ще отворят врати тази вечер и ще посрещат гости с вход свободен от 17:00 до 00:00 часа по повод Есенната нощ на музеите в града.

Историческият музей е домакин на изложбата "Синове на Родопа", а Етнографската къща - на "Хвърлена ръкавица".

Два концерта ще се погрижат за доброто настроение. Пред сградата на Историческия музей ще пеят талантите от Музейната музикална школа. В двора на Старинното училище "Св. Георги" пък ще бъде концертът "Джаз с приятели".

Изложбата „Хвърлена ръкавица!” в Етнографската къща ще бъде достъпна от 18,00 часа. Значението на израза е публично отправяне на предизвикателство, а публиката ще научи откъде произхожда и каква е същността му.

Още много интересни факти ще научат гостите за това какво значение са имали, а може би и все още имат ръкавиците, шапките, кърпичките; как те са били маркер на определено положение в обществото и как чрез тях хората са изпращали послания.

Ще бъдат изложени много непоказвани експонати от фонда на музея – мъжки и дамски аксесоари от края на XIX и началото на XX в. – шапки, ръкавици, чадъри, кърпички, часовници и др. Входът за всички посетители ще бъде свободен.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина