Текат усилени ремонти на учебни заведения в Асеновград, кметът прави внезапни проверки

Автор: Plovdiv Now 3634
Текат усилени ремонти на учебни заведения в Асеновград, кметът прави внезапни проверки

На обектите, ремонтирани по проекта „Образователна инфраструктура“ в Асеновград, се работи активно и в режим на добър контрол. Това заяви кметът д-р Емил Караиванов след внезапна своя инспекция на място. Заедно с експерти от общинска администрация той посети терените на дейност по проекта, включващ двете средни училища, Св. Княз Борис Първи“ и „Св.св. Кирил и Методий“, както и детските  градини „Пролет“ и „Зорница“ .

В  СУ "Св. Княз Борис I" вече са изпълнени строително-ремонтните работи по оградите на границите на имота, както и  електро-  и ВиК инсталациите в дворното пространство. Финализирани са изцяло настилките в  дворното пространство, оформени са алеи и площадки. Положена е бетоновата настилка на спортните игрища, монтирани са стълбове за осветление, прави се и се ограда. Предстои полагане на акрилната настилка на игрищата, доставка и монтаж на съоръжения за спортните игрища, както и за тематичните площадки, озеленяване. 

На втория обект ДГ "Пролет" се работи по електро инсталация, сложена е фасадна топлоизолация, шпакловка с мрежа и грунд, предстои фасадната мазилка. Направен е ремонът на покрива. В двора текат демонтажни работи, като след приключване на дейностите по фасадата започва сериозна работа по облагородаването на дворното пространство. 

В останалите две заведения - СУ “Св.св. Кирил и Методий“ и ДГ „Зорница“ в момента се изпълняват строително-монтажни работи на оградите по границите на имота. Положена е вече бетонова настилка на спортните игрища, монтирани са стълбове за осветление. Полагат се и вибропресовани плочи в дворното пространство. Зелените площи също са облагородени.

В ДГ "Зорница" се поставят ОВ и ВиК инсталации, работи се по санитарните помещения в детските групи. Изпълнява се конструктивно укрепване в сградата, подмяна на покривната хидроизолация, топлоизолация по фасадата на сградата. В дворното пространство се извършват демонтажни работи, премахват се дървета в лошо състояние, стари съоръжения, подготвя се двора за изпълнение на вертикална планировка.

 

 
 
 
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина