Търсят доброволци за сезонна профилактика на аптечките по туристически маршрути край Асеновград

Автор: Plovdiv Now 5062
Търсят доброволци за сезонна профилактика на аптечките по туристически маршрути край Асеновград

Туристическото сдружение "Устремени" в Асеновград кани доброволци да се включат в поддръжката и сезонното зареждане с медикаменти на аптечките за първа помощ, разположени по туристическите маршрути на територията на общината.

Подмяна на медикаментите в три от аптечките е планирана тази неделя, 13 октомври, в сърцевинната зона на Биосферен парк "Червената стена" на следните места:
- Подножието на връх "Попа";
- Панорамна площадка "Челото";
- Връх "Червената стена".

За целта Сдружението търси четирима доброволци, които да направят проверка на място за състоянието на аптечките и необходимостта от презареждане с медикаменти. Екипите ще са два: Единия ще обслужи аптечките на "Челото" и в подножието на връх "Попа", другия ще обслужи аптечката на връх "Червената стена".

По време на съботния "Нощен преход по пълнолуние" ще бъде поставена и аптечка в подножието на връх "Кутра", която също ще бъде заредена с медикаменти.

"Моля, който има възможност и желание да се включи в един от двата екипа за неделното обслужване на аптечките, да пише на мейл: [email protected] за уточняване на транспорта и час на тръгване", призовават от Сдружението.

Източник: ustremeni.blogspot.com 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина