Търсят още доброволци за отряд „Асеневци“ в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 4019
Търсят още доброволци за отряд „Асеневци“ в Асеновград

Започва нова кампания за набиране на доброволци към формирование „Асеневци“ в Асеновград. Кандидатите трябва да са физически лица, навършили 18-годишна възраст. Необходимо е желаещите да се включат във формированието да са клинично здрави, да не страдат от психично заболяване и да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, освен ако са реабилитирани.

Служители от Министерството на вътрешните работи (МВР) и военнослужещи от Министерството на отбраната (МО) не могат да членуват в доброволните формирования. Доброволците участват в обучения, тренировки, състезания и учения, като поддържат постоянна готовност за явяване и изпълнение на задачи.

Работата на отряд "Асеневци" е много важна. Доброволците подпомагат дейността на пожарникарите при възникнали бедствия, аварии и катастрофи. Образец на документите може да бъде получен на входа на община Асеновград – при служителя на пропуска от 08:00 ч. до 17:00 ч. в работни дни.

Срокът за подаване е от днес (22.1.20 г.) до 16.11.20 г. (понеделник), включително. Точно 16 са участниците във формированието, които вече стартираха своето обучение. Новата кампания за набиране на доброволци се организира по повод засиления граждански интерес. Нови кандидати вече заявиха желанието си да се включат, още преди да е стартирал приемът на документи.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина