Търсят да назначат главен инспектор по екология в Община Асеновград

Автор: Plovdiv Now 11894
Търсят да назначат главен инспектор по екология в Община Асеновград
Община Асеновград обяви конкурс за длъжността „Главен инспектор” в отдел „Екология и околна среда” в дирекция „Инвестиционна политика и устройство на територията“ в администрацията.
 
Работата е свързана с разработване на основни материали и документи, организиране и контролиране на дейностите по озеленяване, опазване на околната среда на Община Асеновград, сметосъбиране и сметоизвозане на отпадъци, депониране на ТБО, поддържане на тревни площи и други дейности и мероприятия свързани с околната среда на Община Асеновград.
Длъжността по КДА е с длъжностно ниво: код - 9 и наименование -  Експертно ниво 5.
 
Минимални изисквания по Класификатора на длъжностите в администрацията са:
- Висше образование, образователно-квалификационна степен „бакалавър”;
- Професионален опит – не по-малко от 2 /две/ години или придобит ранг - IV  младши;
 
Допълнителни изисквания за заемане на длъжността, съгласно утвърдена длъжностна характеристика, са:
- професионална област – екология, икономика;
- да познава и прилага законите и нормативните документи в съответната област, в която работи – ЗООС, ЗОСИ, ЗУТ, Наредба за опазване и поддържане на обществения ред, чистотата, строителството и околната среда на територията на Община Асеновград, Наредба за изграждане, стопанисване и опазване на зелената система на Община Асеновград и др.;
-  да познава компонентите на околната среда, обект на екологична защита; 
- да познава екологичните замърсители – действащи и потенциални на обектите на територията на Общината;
-  да познава и прилага вътрешната нормативна уредба;
-  компютърна грамотност.
 
Конкурсът ще бъде проведен с решаване на тест и интервю.
 
Необходими документи за кандидатстване са:
- Заявление за участие – по образец /Приложение № 3 към чл. 17, ал. 2 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност за държавни служители/ НПКПМДС/.
- Декларация от лицето за неговото гражданство, както и за обстоятелствата, че е пълнолетно, не е поставено под запрещение, не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода и не е лишено по съответен ред от правото да заема определена длъжност - Примерна декларация
- Копия от документи за придобитата образователно-квалификационна степен, допълнителна квалификация и правоспособност, които се изискват за длъжността; ако дипломата на кандидата за придобито в Република България образование е вписана в Регистъра на завършилите студенти и докторанти, в заявлението се посочват номер, дата и издател на дипломата, а ако документът за признаване на придобитото в чужбина образование е вписан в регистрите за академично признаване на Националния център за информация и документация, в заявлението се посочват номер, дата и издател на документа за признаване, като копие на дипломата не се прилага;
- Копие от документите, които удостоверяват продължителността на професионалния опит;
- Автобиография;
- Други документи, които са свързани с изискванията за заемането на длъжността.
 
Подаването на заявлението и приложенията към него се извършва лично от всеки кандидат или чрез пълномощник. Документите може да се подават по електронен път, като в този случай заявлението и декларацията следва да бъдат подписани от кандидата с електронен подпис.
 
Документи се подават в Деловодството на Община Асеновград на адрес: гр.Асеновград, пл.”Академик Николай Хайтов”№ 9, ет. 2. Документите се приемат всеки работен ден от 08:00 до 17:00 часа/ или на електронен адрес: [email protected] .
 
Срокът за подаване на документите е до 17:00 часа на 23.03.2020 г.
 
Минимален размер на основната заплата за длъжността е 610 лв. /първа степен за Експертно ниво 5/. Основният размер на заплатата за длъжността се определя в зависимост от професионалния опит на спечелилия конкурса кандидат, съгласно нормативните актове  и вътрешни правила, определящи формирането на възнаграждението.
 
Съобщения във връзка с конкурса да се обявят на електронната страница на Община Асеновград: www.asenovgrad.bg.
Лице за контакт е Гергана Ангелова –Главен експерт в отдел „ Бюджет и човешки ресурси” , тел: 0884311158, [email protected].

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина