Стрелецът от Асеновград за втори път се опита да излезе от ареста

Автор: Plovdiv Now 89433
Стрелецът от Асеновград за втори път се опита да излезе от ареста

Автор: Георги Тошев

Стрелецът от Асеновград Руслан Тодоров за втори път се опита да излезе от ареста, но Пловдивският апелативен съд го върна зад решетките. Срещу него са повдигнати две обвинения – за опит за убийство и за незаконно притежаване на оръжие. Той беше задържан в края на миналата година след пиянска свада завършила с изстрели.

На 16 декември 2022 г. в Асеновград, при възникнал конфликт между два враждуващи рода, и въпреки наличието в квартала на полицейско присъствие, мъжът прострелял жертвата си в гръдния кош с боен пистолет. Пострадалият е бил откаран в болница, където е претърпял животоспасяваща операция.

Днес Руслан Тодоров за пореден път поиска по-лека мярка за неотклонение с мотив, че пистолетът не е негов и не е стрелял в деня на скандала. Адвокатът му Атанас Атанасов се мотивира с това, че по делото са събрани нови доказателства, според които баща му Румен Тодоров е прострелял пострадалия Христо Иванов. Защитникът допълни още, че арестът не влияе добре на Руслан, тъй като има проблеми с крака и му слагат инжекции. Той изтъкна още, че обвиняемият има малолетно дете, което е болно и има нужда от грижи.

Апелативен съд – Пловдив обаче остави в ареста Руслан с мотива, че и баща и син са стреляли, но просто единият не е уцелил. Припомняме, че при инцидента пострада още един мъж и полицайка, която е изпълнявала служебните си задължения.

Жената е била нападната от двете ромски фамилии, които са влезли в свада след употреба на алкохол. Тя има повърхностна рана. Има и счупени стъкла на две полицейски коли. 

По делото е налично и заключение на физико – химическа експертиза, от която се установява, че по дрехите и по ръцете на обвиняемия, са намерени микрочастици, които по състав съответстват с частиците, установени в цевта на пистолета, иззет от местопроизшествието, с който са били възпроизведени изстрелите.

И двете обвинения срещу Руслан Тодоров са за тежки умишлени престъпления, като наказанието за опит за убийство е лишаване от свобода от 10 до 20 години. Съдебното минало на стрелеца е обременено, тъй като от свидетелството му за съдимост е видно, че е бил съден преди последното му провинение. За това съдът прецени, че при по-лека мярка за неотклонение има опасност да извърши престъпление. Относно проблема със здравословното му състояние, съдия Велина Антонова заяви, че той може да посещава лечебни заведения и докато е в ареста.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина