Стотици асеновградчани се събраха днес и уважиха паметта на Левски

Автор: Plovdiv Now 10239
Стотици асеновградчани се събраха днес и уважиха паметта на Левски

Стотици асеновградчани се събраха днес и уважиха паметта на Левски. Възпоменателният митинг пред паметника на Апостола в града започна със заупокойна молитва, отслужена от асеновградски свещеници. Песни и стихове, посветени на Васил Левски, изпълниха и рецитираха деца от различни детски заведения в града.

Слово пред присъстващите изнесе доктор Шинка Дичева – преподавател по български език и литература в МГ „Академик Кирил Попов” – Пловдив. „Да, Левски е тук. Той остава жив, защото ние днес сме тук и сме заедно и обичаме тази земя. Той е примерът! А ние трябва да го последваме в делата и мислите. Защото Той е учителят", заявява в словото си доктор Дичева. Последва минутка мълчание и всички присъстващи сведоха глави, коленичейки в памет на революционера.

Програмата завърши с прозвучаване химнът на България и с рецитиране на възпоменателни слова, изречени някога от Апостола. Венци и цветя пред паметника му в Асеновград положиха кметът, председателят на местния парламент, общински съветници, свещеници, неправителствени организации, граждани.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина