Стената на язовир в Асеновградко се свлекла след ремонт

Автор: Благовест Андонов 51338
Стената на язовир в Асеновградко се свлекла след ремонт

Стената на язовира край Тополово се е свлекла след ремонт, но няма опасност за населението. Това заяви областният управител Йордан Иванов по повод сигнали на граждани.

Те са били притеснени, че стената е спукана и той може да залее населените места.

„На място е бил зам.-кметът на Асеновград,  както и представители на „Държавна консолидационна компания” и фирмата изпълнител на ремонта. Устно ми бе казано,  че няма опасност за населението, а фирмата ще поеме щетите”, каза Иванов.

Генерал Атанас Атанасов, който също бе на брифинга заяви, че в петък Корнелия Нинова е изнесла информация, че са изхарчени 500 млн. лева за ремонти на 11 язовира, като само единият от тях е бил законно рехабилитиран.  По думите на Атанасов вече прокуратурата е сигнализирана за този проблем, тъй като 500 млн. лева са потънали незнайно къде.

Относно бюджета за 2022 година ген. Атанасов заяви,че все още не е запознат с рамката, като за първи път от много време бюджет се приема след Нова година.

Областният управител Йордан Иванов заяви, че трябва да има ясен 4-годишен план за децентрализацията на Общините.

„Напълно погрешно е да се прехвърлят пари от бюджета от централната власт – това на практика пак е даване на пари по стария модел. Трябва да се направят анализи и да се види кои от данъците ще остават в общините”, каза Иванов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина