Стартира процесът срещу Руслан, който се опита да убие свой съсед в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 2470
Стартира процесът срещу Руслан, който се опита да убие свой съсед в Асеновград

Окръжна прокуратура в Пловдив внесе обвинителния акт срещу стрелецът от Асеновград Руслан Тодоров в съда. 

Срещу него са повдигнати две обвинения – за опит за убийство и за незаконно притежаване на оръжие. Той беше задържан в края на миналата година след пиянска свада завършила с изстрели.

Руслан, който е осъждан, живеел в Асеновград заедно със съпругата си и трите им деца. Той и баща му били във вражда от години със съседи от години.  Често възниквали скандали и сбивания между фамилиите. На 16 декември 2022 г. отново възникнал конфликт между двата враждуващи рода. Поводът бил отправени обиди и заплахи от бащата на Руслан към мъж от другата рода и семейството му. Стигнало се до масово сбиване с дървени колове и метални прътове. 

Бащата на Руслан бил ударен по време на скандала. Когато разбрал за това, мъжът излязъл на улицата. Приближил се до жертвата си и го прострелял с боен пистолет, с което създал опасност да пострадат и още четири лица – три жени и едни мъж, намиращи се наблизо.  Пострадалият е бил откаран в болница, където е претърпял животоспасяваща операция.

Припомняме, че при инцидента пострада още един мъж и полицайка, която е изпълнявала служебните си задължения. Жената е била нападната от двете ромски фамилии, които са влезли в свада след употреба на алкохол. Тя има повърхностна рана. Има и счупени стъкла на две полицейски коли. 

По делото е налично и заключение на физико – химическа експертиза, от която се установява, че по дрехите и по ръцете на обвиняемия, са намерени микрочастици, които по състав съответстват с частиците, установени в цевта на пистолета, иззет от местопроизшествието, с който са били възпроизведени изстрелите.

И двете обвинения срещу Руслан Тодоров са за тежки умишлени престъпления, като наказанието за опит за убийство е лишаване от свобода от 10 до 20 години. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина