Старт: Започва изграждането на кръговото на изхода от Пловдив към Асеновград

Автор: Виктория Петрова 7162
Старт: Започва изграждането на кръговото на изхода от Пловдив към Асеновград

Стартира изграждането на новото кръгово кръстовище на пътя Пловдив - Асеновград. Новото съоръжение е последният пътен възел, който остана за реализиране на цялостен ремонт на шосето, което вече е изградено по модел на магистрален път.

Кръговото ще бъде разположени при 14-ти км на пътя II-86 Пловдив - Асеновград и ще замени съществуващото кръстовище на входа на град Пловдив при пресичането на пътя с улица „Асеновградско шосе“.

С осигуряването на кръгово движение с три ленти ще се повиши пътната безопасност и ще намалеят предпоставките за пътни инциденти, считат от АПИ. Проектът се финансира със средства от републиканския бюджет, а инвестицията е за над 2,3 млн. лв.

Припомняме, че цената на целия път с трите обществени поръчки набъбна до сума от над 55 млн. лева. В нея не са включени и сумите за отчуждаване на терените, които са по трасето, както и изграждане на локални платна. 

Изпълнител на новото кръгово кръстовище е „ИСА 2000“ ЕООД. Строителният надзор е възложен на „План инвест Пловдив” ЕООД. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 6 месеца. Очакванията са целият път – с локалите и кръговите кръстовища да бъде напълно готов до края на 2020 година.

Днес Бойко Борисов и областния управител и кандидат за кмет на Пловдив Здравко Димитров направиха инспекция на обекта. Премиерът даде дума във връзка с добрия икономически растеж на Пловдив, да бъдат отпуснати още средства за цялостна реконструкция на околовръстния път на града. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина