Станимира от Асеновград се бори мъжки, но отпадна в първата среща на Олимпиадата

Автор: Plovdiv Now 9215
Станимира от Асеновград се бори мъжки, но отпадна в първата среща на Олимпиадата

Станимира Петрова загуби още в първата си среща на Олимпийските игри в Токио и отпадна от турнира. В категория до 57 кг асеновградчанката загуби от колумбийката Марсела Йени Ариас Кастанеда на 1/16-финалите с 2:3 съдийски гласа. 

Световната шампионка от Джеджу 2014 Петрова, която почиваше в първия кръг, загуби от Йени Марсела Ариас Кастанеда (Колумбия) с 2:3 (30:27, 30:27, 27:30, 28:29, 27:30). Ариас, четвъртфиналистка от световния шампионат в Ню Делхи 2018, пише Sportal.bg.

Българката започна добре първата си битка на Олимпийските игри в Токио. Малко по-късно Марсела Йени Ариас Кастанеда вкара няколко тежки удара в тялото и главата на българската боксьорка. Така първата част бе спечелена с 3:2 гласа от колубмийката.

Станимира Петрово започна уверено във втория рунд и нанесе два прави удара в главата на своята съперничка. Кастанеда скъси дистанцията. Българката заложи на контраатаки и успя да пласира успешно десен прав удар. Добра игра с крака на Петрова и осигури добра дистанция и успех във втората част с 3:2 съдийски гласа.

Станимира Петрова вкара дясно и лява кроше в главата на Кастанеда в началото на третия рунд. Колубмийката успя да вкара тежък удар. Размяна на удари задължа двубоя равностоен. Българската  боксьорка вкара нови два точни удара и отново се опита да държи дистанция, но това не бе достатъчно и тя загуби и третия рунд с 2:3 съдийски гласа и мача също с 2:3.

Изглеждаше, че Петрова е направила достатъчно, за да победи, но в крайна сметка съдиите дадоха минимално предимство за колумбийката.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина