Следи се нивото на водоемите в Асеновградско заради валежите

Автор: Plovdiv Now 4684
Следи се нивото на водоемите в Асеновградско заради валежите

Следи се редовно нивото на водата в реките, язовирите и водоемите в Асеновградско заради проливните валежи. Целта е да не се допусне преливане през короните и наводняване на жилища и стопански постройки. Особено внимание се обръща на деретата, преминаващи през населените места в общината.

Информирани са кметове и кметски наместници да подават информация своевременно при промяна в обстановката, причинена от проливни валежи и опасно време.

Граждани също могат да подават сигнали за възникнали инцидентни ситуации – наводнения, паднали клони, свлачища и други подобни – на телефоните в при оперативния дежурен в община Асеновград: 0331 6 22 33, както и на телефон 112, при необходимост.

Кметовете и кметските наместници по населените места трябва да осигурят наблюдение на критичните зони и да уведомят населението, ако има необходимост. Те ще поддържат връзка с наематели и концесионери на язовири за получаване на своевременна информация за нивото на водоемите. Ако няма концесионери, кметовете или кметските наместници ще извършват наблюдение на покачването на водата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина