След искането на Борисов: Институциите се задействаха за новия лъч на Околовръстното на Пловдив

Автор: Благовест Андонов 7565
След искането на Борисов: Институциите се задействаха за новия лъч на Околовръстното на Пловдив

Държавните институции се задействаха, след като премиерът Бойко Борисов поиска от министрите си да форсират изграждането на новия лъч на Околовръстното шосе. В събота премиерът видя как вървят дейностите по кръговото на пътя Пловдив – Асеновград и каза на Владислав Горанов да предвиди 15 млн. лева за проекта.

Повече от 3 месеца от АПИ чакаха от РИОСВ прави оценка на въздействието на околната среда, за да се прецени дали има необходимост от екологична оценка. От екоинспекцията вече са отговорили,че за проекта е необходим ОВОС, тъй като наблизо има защитени зони. От АПИ пък веднага са върнали документите за въздействието на проекта на околната среда.

След приключването на процедурата и траншът от правителството, може да започне и обявяването на обществената поръчка.

Проектът вече бе дарен на АПИ, а след това и актуализиран. Самият проект пък стана от национално значение след решение на Министерския съвет.

По предварителни оценки новият лъч в едната лента ще струва около 7 милиона лева за 6-километров участък, или 15 млн. лева за целия габарит.  Трасето ще свързва Родопите с магистрала Тракия. Там трябва да бъде направен и път, който да стигне до летище Пловдив през улица „Недялка Шилева” в „Тракия”.

С изграждането на лъча на практика огромна част от транзитния трафик, който минава през Пловдив, ще се пренасочи по него. Това важи за направленията от АМ „Тракия” към Родопите и дори за тежкотоварните превозни средства към Митницата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина