Ще се признаят ли за виновни днес в съда баща и син Боюклиеви, които убиха съдружника си край Асеновград?

Автор: Ива Модова 7425
Ще се признаят ли за виновни днес в съда баща и син Боюклиеви, които убиха съдружника си край Асеновград?

Севдалин Боюклиев и синът му Марин, задържани за убийството на софийския бизнесмен Венцислав Младенов, застават пред пловдивският Окръжен съд. Днес ще се проведе разпоредителното заседание.

Двамата  са обвинени, че в съучастие, умишлено са умъртвили 47-годишния си съдружник, като смъртта е настъпила по особено мъчителен начин.

Днес ще стане ясно по какъв ред ще се гледа делото. Ако Боюклиеви се признаят за виновни, след няколко часа ще се сдобият с присъди. Възможен е и втори сценарий - пледиране за невинност. Тогава ще се разпитат всички свидетели, вещи лица и съдебни медици. Ще се представят доказателствата и видео материали. 

Каква ще е съдбата на баща и син, предстои да разберем днес.  

Припомняме, че арена на смъртта е станала стопанисваното от тримата заведение в Нареченски бани. Младенов имал съмнения за извършващи се злоупотреби от неговите съдружници и затова поставил камери в обекта. Направена е била и ревизия, при която се установили липсите. При възникнал скандал малко след 17 часа на 21 март Севдалин и Венцислав се сбили, а в ръкопашната свада не след дълго се намесил и синът на Севдалин - Марин. 

Побоят е бил яростен, но все пак Венцислав е бил жив, преди да бъде завлечен в задна стая на заведението, където е бил довършен чрез силни удари с  греда, крак от гардероб и тъпата част на брадва.  

Последващите действия на двамата роднини обаче са повече от хладнокръвни. Те поставили найлонова торба на главата на Венцислав, завързали я с въже, сетне омотали целия труп със завеса от ресторанта, а отгоре го опаковали с плътен найлон. Намотали още един кат въжета и привързали към жертвата тежест, а след това го натикали в огромен бидон. 

Така подготвеният труп те качили на колата си и го изхвърлили в река Чепеларска, на около 5 километра по-нагоре от селото, в посока Смолян. Оттам насетне, те изгорили дрехите на мъртвия и някои от своите. Изпрали и изчистили всичко останало и давали разнопосочни версии за събитията от вечерта пред близки и роднини. 

Междувременно близките на Венцислав обаче започнали да се притесняват, че не могат да се свържат с него - телефонът му бил изключен, а това било крайно нетипично за него. След няколко дни те вече с право се усъмнили и на 25 март подали сигнал в 9-то РПУ в София по повод безследното му изчезване. От полицията те потеглили към Нареченски бани, където отишли право в заведението и поискали отговор какво се е случило с техния близък. 

Именно те открили захвърлената камера от заведението, на която бил запечатан побоят. По-късно полицията установила, че тя е изтръгната от стената, която после е била замазана - отново за прикриване на следите. 

Софийски експерти са успели да възстановял уличаващият запис, който заковава двамата понастоящем арестувани и обвинени за убийство - Севдалин и Марин. Така се стигнало до полицейските действия в района и откриването на изхвърленото тяло в хладните води на река Чепеларска на 26 март, както и до ареста на Севдалин и Марин. Според разследващи мотивът за убийството е неуредени финансови отношения.

Според съдебномедицинската експертиза причината за смъртта на бизнесмена е в резултат на нанесени три удара с тъпата част на брадва, довели до тежка черепно-мозъчна травма, блокираща жизнените функции на пострадалия и аспирация на кръв в белите дробове, довела до асфиксия, което дава основание да се приеме, че смъртта е настъпила по особено мъчителен за него начин.

Самият механизъм на причинените телесни увреждания – множество удари по цялото тяло, глава и крайници на пострадалия, сочат на извода, че убийството е извършено с особена жестокост. 

 Севдалин Боюклиев и синът му Марин са с мярка за неотклонение „задържане под стража".   

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина