Шофьорът, прегазил моториста Ерол край Асеновград, остава окончателно в ареста

Автор: Ива Модова 6165
Шофьорът, прегазил моториста Ерол край Асеновград, остава окончателно в ареста

Съдът остави за постоянно зад решетките Димитър  Иванов, обвинен за смъртта на 37-годишния моторист Ерол Мехмед. Това реши след заседание Апелативния съд в Пловдив. Иванов бе депозирал молба за изменение на мярката му за неотклонение „задържане под стража” в по-лека.

Припомняме, че 37- годишният Ерол загина при катастрофа на Асеноградско шосе в района на КЦМ на 10 срещу 11 август. Мотористът и негови приятели правили каскадьорски изпълнения на пътя, карайки с висока скорост. 

Увлечен, Ерол вдигнал мотора на задна гума, но загубил равновесие  и паднал. След това през него минал микробус. Според разследването зад волана му е бил 56- годишния Димитър. Той не е спрял след като е прегазил падналия моторист и продължил в посока Асеновград. 

В крайна сметка апелативните магистрати оставиха без уважение желанието на Иванов да излезе на свобода. Според тях са налице всички предпоставки за взимането на най-тежката мярка за неотклонение, а именно „задържане под стража”. Решението на Апелативен съд е окончателно. Димитър Иванов ще остане в ареста до започване на процеса.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина