Шишеяд се появи и в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 9234
Шишеяд се появи и в Асеновград

Огромна метална бутилка за рециклиране на PVC шишета, носеща името „Шишеяд“, вече има в Асеновград.

Бутилката е монтирана в Градския парк с идеята тя да бъде достъпна и разположена на място, което се посещава от много и от различни възрастови групи хора. В нея ще могат да се поставят само PVC шишета, които задължително трябва да са компресирани (смачкани). Целта е съоръжението да може да приеме по-голямо количество, което после по-лесно да бъде рециклирано.

Призовават се гражданите да се възползват от възможността. Целта е да се намали замърсяването и броят на PVC бутилките, които се изхвърлят нерегламентирано по улици, паркови пространства и дори в планината.

Шишеядът е интересна жълта арт инсталация за събиране на пластмасови бутилки. Височината й е 132 см. и е с диаметър 68 см. в най-широката си част. Има цилиндрична форма и тежи 15 кг. Вместимостта й е около 25 кг. смачкани пластмасови бутилки или около 1000 броя шишета общо. В цялата страна до момента има 60 Шишеяда, разположени в 30 различни населени места - площади и градски зони, училища и детски градини, гостуващи арт инсталации на различни събития.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина