Само 295 асеновградчани се включиха в анкетата за градската железница

Автор: Plovdiv Now 5282
Само 295 асеновградчани се включиха в анкетата за градската железница

Точно 295 души се включиха в анкетното проучване, касаещо изграждането на S-Bahn между Асеновград и Пловдив.

Те отговаряха на въпроса: Къде е необходимо да бъдат ситуирани спирките на Градската железница по трасето: Асеновград – Централна ЖП гара Пловдив – ЖП гара „Филипово“. Най-голям процент от хората (близо 35%) са гласували за опцията бул. „България“ в Пловдив. В близост са разположение езиковите гимназии и новата сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“, в които се обучават стотици жители на община Асеновград (около 750 ученици и над 700 студенти).

Около 17% от анкетираните са отговорили, че искат с железницата да се стига до Летище Пловдив. Най-удобното място за спирка в областния град пък е Централна ЖП гара, според почти 14% от гласувалите в анкетата. Общо около 16% от допитаните казват, че трябва с S-Bahn да се стига до Математическата гимназия и ПГ по електротехника и електроника в Пловдив, които са разположени на „Пещерско шосе“. Над 8% са предложили да има спирка до Индустриална зона „Тракия“. Резултатите от проучването показват, че за ЖП гара „Филипово“ са дали своя вот малко над 5%, а за Промишлена зона „Югозапад“ – Пловдив – близо 0,7% от участниците в анкетата.

За опцията „Други“ са гласували приблизително 4% от общия брой анкетирани. Тук асеновградчани можеха да отправят свои допълнителни идеи, като изпратят лично съобщение на Facebook страницата на община Асеновград. Сред тях e, например, да бъде обособена спирка под надлеза на бул. „Асеновградско шосе“, което е в района на Промишлена зона „Югозапад“. И още предложения бяха отправени за „Младежкия хълм“, бул. „Свобода“, Гребна база, бул. „България“ и „Сточна гара“. Община Асеновград ще информира гражданите своевременно за развитието по темата. Ще бъде уведомена и Национална компания „железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) за резултатите от анкетата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина