Съдът решава днес съдбата на момчетата, обвинени за жестокото убийство в Асеновград

Автор: Ива Модова 4926
Съдът решава днес съдбата на момчетата, обвинени за жестокото убийство в Асеновград

15-годишният Исмаил Асан и 17-годишният Митко Асенов, които са обвинени в умишлено убийството, придружено от грабеж застават пред Апелативен съд – Пловдив. Днес магистратите ще решат дали двете момчета да останат за постоянно в ареста или ще ги освободят с по-лека мярка за неотклонение. Двамата роми бяха арестувани веднага след убийството в нощта на 26 май. 

На първа инстанция бе решено, Асан и Асенов да останат в ареста, тъй като са налице всички изискуеми от закона предпоставки за взимането на най-тежката мярка, а именно „задържане под стража”.

По време на предходното заседание  от папките по делото изплуваха зловещи подробности за убийството на 48-годишния мъж. Според обвинението жертвата е била убита по особено жесток и мъчителен начин. Първо Исмаил му е забил удар в носа, с който го е счупил е шурнала кръв. От удара мъжът е паднал и е останал да лежи на земята. Ромите взели чантата му с 3 лева, телефон и ключове и отишли да купят алкохол от близък магазин.

На връщане Исмаил започнал да скача върху главата и лицето на мъжа, както и да го стиска за врата. Асеновградчанина е починал от душенето.

Таксиджия, паркирал в близост, става свидетел на бруталната сцена

 и веднага вика полицейски екип, който е бил в близост на съседна улица. Униформените заварили младежите над трупа и веднага ги арестували, като едновременно с това извикали бърза помощ. За съжаление при идването си медиците констатирали смъртта на асеновградчанина. 

Двете момчета са с предишни криминални проява - Митко е крал от църква, а съратникът му Исмаил има три регистрации за кражби.

Съда ще реши окончателната съдба на 15-годишния Асан и 17-годишния Асенов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина