Съдът в Асеновград апелира граждани и адвокати да ползват електронните портали и системи

Автор: Plovdiv Now 4750
Съдът в Асеновград апелира граждани и адвокати да ползват електронните портали и системи

Във връзка с обявената извънредна епидемична обстановка и увеличаващия се брой заразени с КОВИД-19 лица от Районния съд в Асеновград призовават граждани и адвокати, страни по дела, да се възползват от възможността за дистанционно подаване и получаване на книжа и документи, както и за извършване на справки по вече образуваните дела. За това те биха могли да използват Единния портал за електронно правосъдие, както и Системата за сигурно електронно връчване.

Системата предоставя услуга за електронна препоръчана поща по смисъла на чл. 3, т. 36 от Регламент (ЕС) № 910/2014 на Европейския парламент и на Съвета от 23 юли 2014 г. относно електронната идентификация и удостоверителните услуги при електронни трансакции на вътрешния пазар и за отмяна на Директива 1999/93/ЕО, Удостоверител на документи, който осигурява връзка между Районен съд Асеновград и адвокатите, които имат регистрация в него от Адвокатска колегия Пловдив.

Могат да се ползват Електронната страница на Районен съд Асеновград и телефоните, оповестени на сайта. 

Съдебни книжа по граждански дела и наказателни дела могат да се подават с квалифициран електронен подпис на следния електронен адрес:  [email protected].

Районен съд Асеновград призовава участниците в съдебните производства да посочват електронен адрес за получаване на съобщения, както и телефони за връзка за своевременното им уведомяване в случай на отлагане или пренасрочване на делата.

Използването на тези начини за получаване и връчване на съобщения и книжа ще допринесе съществено за ограничаване на заразата и избягване на рискове за здравето както на лицата, посещаващи сградата на Районен съд Асеновград, така и  на съдебните служители, работещите в него.

Районен съд Асеновград напомня, че всички посетители трябва да бъдат с поставени предпазни маски, които плътно да покриват носа и устата и при влизане трябва да използват поставените на входовете дезинфектанти. Не се допускат лица с признаци на респираторни заболявания – хрема, кашлица и други грипоподобни симптоми.

За да се избегне струпване на хора, участниците в заседания ще се допускат в сградите на съда, непосредствено преди заседанието, в което са участници.

Времето за работа с граждани на службите е от 9 до 12 ч. и от 13,30 часа до 17 часа. След приключване на съответната дейност, посетителите на съда трябва незабавно да напуснат сградата.

Съдебните служители работят съобразно утвърден график, а за съдиите е въведена дистанционна форма на работа съобразно необходимостта от явяването им в сградите на съда за участие в заседания, разглеждане на дела, разпределени  по дежурство и обявяване на актове.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина