С мартенското затопляне започва озеленяването на Асеновград

Автор: Plovdiv Now 5907
С мартенското затопляне започва озеленяването на Асеновград

С мартенското затопляне стартираха дейности по поддръжка на зелената система в Асеновград и градската среда. Фирмата, която поддържа зелените площи в града, продължава с дейности по кастрене и оформяне на короните на дървета в това число и по молби и заявление от гражданите. Дейността стартира през късната есен и се извършва съгласувано оформяне короните на дърветата. Мярката е необходима за поддържане на дърветата в по-безопасен и стабилен вид в случай на внезапни природни явления /ураган, поройни дъждове и други/.

Предвид затоплянето от началото на месец март започнаха дейности по плевене, прекопаване и торене по всички кръгови кръстовища, разделителни ивици бул. „България” и ул. „Цар Иван Асен II”, всички цветни фигури в централна градска част.

Към края на месеца започва косене на всички зелени площи в централна градска част, в кв. Долни Воден, кв. Горни Воден, кв. Запад, кв. Изток, кв. Баделема, кв. Свети Георги и кв. Лозница. След това ще се предприемат мерки по третиране на тревните площи срещу кръвосмучещи.

В момента общината е в процедура за доставка на растителност. След като това стане, ще продължи етапното озеленяване и изграждане на цветни фигури в градския парк, засаждане на сезонни цветя, както и в бетонните кашпи и висящите саксии в центъра на града. Предстои и засаждане на широколистни дървета на местата, където са премахнати сухи и изгнили дървета по тротоарите в Асеновград. Ще има акции по засаждане на дървета по ул. „Индустриална”, участъка след пазара към новата пречиствателна станция, където бяха премахнати изсъхналите тополи.

Общината е в етап на подписване на договор за доставка на паркова архитектура на стойност 30 000 лв. без ДДС. Чрез тази доставка ще бъдат подменени пейки и бетонови кошчета в детски площадки и парковете в кварталите. Общинска администрация апелира асеновградчани да подават сигнал в Общината за места, които да бъдат включени за облагородяване.

При стабилно и дългосрочно затопляне ще бъде включена в експлоатация поливната система в градския парк. Ще бъде избран и изпълнител за дейности по ремонт и поддръжка на съществуващи поливни системи в Асеновград - кръговите кръстовища в града и разделителна ивица по бул. „България”, участъка от ул.”6-ти януари” до ул. „Борислав”.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина