Ретро фестивал върна асеновградчани 100 години назад

Автор: Plovdiv Now 4819
Ретро фестивал върна асеновградчани 100 години назад

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев отправи поздравителен адрес към асеновградското сдружение „Станимашка фотографчийница“ по повод провеждането на ретро фестивала „20-те години на ХХ век в Станимака“. Инициаторите и реализаторите на идеята успяха да пренесат стотиците жители и гостите на града в духа на миналото. Уличният ретро фестивал протече в три поредни дни. Из улиците на Асеновград дефилираха станимашки кокони с чадъри в ръце и изискани капели. Не по-малко бяха и придружаващите ги господа с елегантни костюми. Музикалното оформление на шествието бе от стари градски песни, предизвикващи у по-възрастните асеновградчани незабравени спомени.

Във втория ден от ретро фестивала бяха представени редица изложби. Една от най-интересните бе "Преди и сега", разкриваща автентичния вид на класически сгради и състоянието им към днешна дата. Сред проявите бе и премиерата на филма „Табак“, който разказа историята на тютюнопроизводството в Асеновград.

Финалът на ретро фестивала „20-те години на ХХ век в Станимака“ бе поставен със спектакъл на „Театрална работилница за мечти“. Талантливите актьори представиха „Прокшинитра“. Постановката се изигра благотворително, като общо събраните от трите вечери средства в размер на 550 лева ще бъдат дарени за каузата за откупуването на последния останал файтон в Асеновград.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина