Решено! Обновяват частично стадион “Шипка“ в Асеновград и търсят пари за нов

Автор: Plovdiv Now 10035
Решено! Обновяват частично стадион “Шипка“ в Асеновград и търсят пари за нов

Ръководството на Община Асеновград взело компромисно решение за стадион „Шипка”. Той ще бъде обновен частично, а междувременно ще се търси финансиране за изграждане на нов спортен комплекс в града.

Причините стадионът да не може да бъде ремонтиран според направения проект са комплекси. Доста частни имоти от терена са върнати на собствениците им. На територията на съоръжението има изградени и допълнителни спортни бази. Всичко в съвкупност води до заключението, че няма достатъчно място за изграждане на нови съоръжения на територията на „Шипка”.

„Състоянието на сегашния стадион е доста окаяно. Ще се опитаме с минимални средства и текущ ремонт да го възстановим частично, за да може да се ползва докато успеем да намерим финансиране за реализиране на новото спортно игрище”, обясни пред медии заместник-кметът на Асеновград инж. Стоян Димитров.

Общината планира да бъде изграден нов стадион на общински терен, разположен на Козановско шосе. Той е с обща площ от 42 декара.

„Залагаме средства за изграждане на стадион и спортна зала там. На това място ще може да се изгради и паркинг”, обяснява инж. Димитров. За изготвяне на проект, по който да бъдат изградени стадион и многофункционална спортна зала, са заложени 130 000 лева. В обекта, освен футболно игрище, ще има и зони за волейбол, баскетбол и хандбал. Ще бъдат изградени съблекални и трибуни на стадиона, както и помощни съоръжения към него.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина