Решават кой да завърши ремонта на улиците в Патриарх Евтимово

Автор: Plovdiv Now 7049
Решават кой да завърши ремонта на улиците в Патриарх Евтимово

Все още няма конкретни срокове за финализирането на ремонта на улиците в Патриарх Евтимово. Говорителят на ВиК Антон Гълъбов обясни пред репортер на медията ни, че тази седмица предстоят разговори между Агенция „Пътна инфраструктура” и фирмата изпълнител (същата, чийто договор изтече заради забавяния на ВиК), на който ще се вземе решение дали договорът им ще бъде подновен, или не. Ако той не се поднови ВиК ще поеме отговорността за асфалтиране на частта, чиято настилка са разрушили.

„Не мисля, че ние сме виновни в тази ситуация, както не виждам и причина да претърпим санкции, участвали сме активно в този процес. Проблемът на този съвместен процес е, че не се финансира цялостно, а частично – подземната и настилачната част се финансират по отделно. Затова се получават и забавяния. Моето мнение е, че е по-добре работата да се свърши по-бавно, вместо да се асфалтира и пак да се копае след това. Надявам се Агенцията да прояви разбиране и да се асфалтира целият участък”, коментира той пред TrafficNews.bg.

Припомняме, че в района между Асеновград и Първомай се извършват ремонти дейности по европейски проект за реконструкция на пътищата. Към него има лот за подмяна на водоснабдяването, а срокът за завършване на проекта е бил края на месец септември. Пътят между селата е готов и асфалтиран, но улиците в Патриарх Евтимово останаха разкопани и кални, а на тях зееха огромни дупки. Към днешна дата изкопите за поставянето на водопроводната тръба са заровени, всички имоти са вързани към новия водопровод, но улиците все още не са асфалтирани.

„Вече спряхме да се надяваме, че някога този кошмар ще приключи. Добре, че поне заровиха дупките, но сега пък всичко е кално”, коментират жители на селото.

Кметският наместник на Патриарх Евтимово Георги Банев обясни, че на ВиК им е нужен още един ден, за да приключат своята дейност, но заради лошото време все още не са го направили. Той не е запознат с това кой, как и кога ще завърши дейността по асфалтирането. 

Срок за финализиране на ремонта все още няма.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина