Ремонтират трибуните на стадиона в Асеновград, монтират и нови седалки

Автор: Plovdiv Now 5431
Ремонтират трибуните на стадиона в Асеновград, монтират и нови седалки

Ремонт тече на трибуните на стадион „Шипка“ в Асеновград, възложен от Общината. Към момента приключва полагането на бетон. Обсъдено е с треньорите как да бъдат разпределени и монтирани седалките, които общината има налични. Те са около 550 на брой в различни цветове. Между тях се оформят две пътеки по 1,5 метра. Целта е трибуните да бъдат оформени така, че да се осигури нормален достъп до тях. Съвсем скоро те ще могат да посрещнат първите футболни фенове.

Община Асеновград призовава привържениците на домакините и на гостуващите отбори, както и всички спортисти, да опазват изграденото на стадион „Шипка“. Нека то да остане в подходящ вид и да се ползва и от следващите поколения.

Отделени са около 41 000 лева от общинския бюджет за този ремонт. Други 19 000 лева са дарени от „КЦМ“ и те също са вложени в стадиона. Ремонтът включва полагане на бетон и арматура, нов парапет и монтаж на седалките. При осигуряване на финансова възможност в бюджета за следващата година би могло да се заложат нови средства за следващо освежаване и обновяване на друга част от „Шипка“, съобразно потребностите на спортуващите.

Припомняме, че община Асеновград проведе две срещи със собственици на имоти, навлизащи в помощното спортно игрище, разположено в горната част на стадиона. Все още управата на администрацията очаква становището им и решение по проблема от възможните две, които им бяха предложени.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина