Ремонтът на площада в Асеновград приключва след две години

Автор: Plovdiv Now 16957
Ремонтът на площада в Асеновград приключва след две години

Централният площад „Академик Николай Хайтов“ в Асеновград се ремонтира по европейски проект, а инвестицията е за над 4 311 000 лева. Плочата, която в момента се разрушава, беше компрометирана и опасна. Години наред там имаше течове в бившия Търговски център, който впоследствие беше затворен. Още през 2007 г. беше направено обследване. Доказа се че предварително напрегнатата армировка е компрометирана и съответно цялата конструкция представлява опасност.

Проектът за реновирането на площада включва сцена на открито и малка амфитеатрална сцена. Предвидено е озеленяване, парково осветление и изграждане на часовник. Избрана е настилка с неплъзгаема повърхност. По проекта ще бъде изграден асансьор за хора с увреждания и две рампи за трудно подвижни граждани. Срокът, в който трябва да приключат ремонтните дейности, е декември 2022 г., се съобщава в рубриката, която отчита работата от първата година на новия мандат в Асеновград.

„Това е първия етап от проекта за реновиране на площадното пространство. След него, е планирано ремонтните дейности да продължат в посока моста при паркинга на хотел „Асеновец“ и към НЧ „Родолюбие“. Плочата на второто площадно ниво беше доста компрометирана и ремонтът беше наложителен. Предвидено е другият етап от проекта да обхване реновирането на пространството от пешеходния мост до края на централния площад“, каза пред кметът на Асеновград доктор Христо Грудев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина