Ремонтът на ОУ “Ангел Кънчев“ в Асеновград - 220 000 лева

Автор: Plovdiv Now 9777
Ремонтът на ОУ “Ангел Кънчев“ в Асеновград - 220 000 лева

В спешен порядък Община Асеновград отдели 160 000 лева за ремонт на ОУ „Ангел Кънчев“. Сумата бе отпусната по предложение на администрацията и с решение на Общинския съвет в града. Приоритет за местното управление, непосредствено преди стартиране на учебната 2020 г./2021 г., беше отремонтирането на учебното заведение. Стоманобетоновите плочи на сградата на школото бяха провиснали на места с около 15 сантиметра, се казва в рубриката, която отчита първата година от новия мандат.

Ремонт се извършва на всички 21 засегнати класни стаи, без да се нарушава учебния процес. „Информацията за ситуацията получихме от директора на училището Галина Милева. Тя сигнализира, че съществува проблем вътре в сградата на учебното заведение. Със специален рентгенов апарат специалистите извършиха подробно конструктивно обследване. Тогава беше установено, че има провисване на стоманобетонните плочи на някои места с по 15 сантиметра. Учителите забелязали, че започнала да пада мазилката от тавана, а подовеете на няколко от стаите – да хлътват. И независимо, че доста години поред са подавани сигнали в общината, не са били предприети мерки. Прехвърлихме 160 000 лева с решение на Общинския съвет и в фирма изпълнител започна незабавно работа там“, обясни кметът на Асеновград доктор Христо Грудев.

Той допълни, че стоманобетонните плочи се укрепват със стоманени греди. Допълнително бяха отпуснати и още 60 000 лева за пожарозащитно оборудване на самата сграда, за да отговаря ремонтът на изискванията. „Ремонтните дейности не нарушаваха протичането на учебния процес, когато той се провеждаше в присъствена форма, нито застрашава живота и здравето на учениците“, увери кметът Грудев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина