Разкриха цех за дрехи ментета в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 9519
Разкриха цех за дрехи ментета в Асеновград

Поредна специализирана полицейска операция се проведе днес в  рамките на превантивните мерки за предотвратяване на закононарушенията в малките и отдалечени населени места в Пловдивска област.  Тя се реализира от служители на РУ-Асеновград, секторите „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“ и Зонално жандармерийско управление. Участваха и представители на ТДНАП, Областна дирекция по безопасност на храните и Регионална дирекция по горите.

Работата на смесените екипи беше на територията на Асеновград, Садово и селата Боянци, Болярци, Караджово, Богданица и Чешнегирово.

Проверени са 232 лица и 182 МПС, 28 търговски обекта, 8 питейни заведения и 4 пункта за черни и цветни метали.

Към 16 ч., за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата служителите на реда са съставили 27 акта и 50 глоби с фиш. Допълнително са връчили и 50 електронни фиша.

В три от случаите административно отношение е взето и от инспекторите на ТДНАП и ОДБХ.

В хода на операцията, в Асеновград е разкрит шивашки цех с готови изделия с поставени знаци и надписи на защитени търговски марки, без съгласие на правопритежателите. Иззети са множество артикули, както и използваните за незаконната дейност машини, заготовки и елементи. За срок до 24 часа е задържан собственикът на производствената база. Образувано е досъдебно производство по чл. 172б от НК. Процесуално-следствените действия продължават, предстои да бъде уточнен точния брой на конфискуваните стоки.   

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина