Психично болен нападна жена в центъра на Асеновград

Автор: Валерия Василева 11587
Психично болен нападна жена в центъра на Асеновград

Жена бе нападната в центъра на Асеновград. Неприятният инцидент се е разиграл преди няколко дни на ул. „Никола Вапцаров”, на метри от училищен двор, сигнализира наш читател, който изпрати и видеоклип.

На кадрите се вижда как мъжът се опитва да си вземе кафе от уличен автомат, но машината му връща монетите. Очевидно, това го ядосва и той започва гневно да размахва ръце. В този момент жена излиза от близкия магазин и се притичва на помощ. Приближава се и поглежда дисплея на вендинг автомата. Без никаква видима причина, мъжът й нанася няколко удара – първо по тила, а след това и по лицето. Докато се опитва да избяга, асеновградчанката получава и ритник.

„Имаме получен сигнал и в момента тече проверка”, съобщиха от пресцентъра на МВР. Според първоначалната информация, нападателят е психично болен, който вече е настанен в Центъра за психично здраве. Потърпевшата е продавачка в близък магазин. Тепърва обаче ще се изяснява каква е точната диагноза на мъжа и дали в момента на нападението той се е лекувал и е приемал някакви медикаменти.

Поредният инцидент с психично болен отново поставя въпроса за спешната нужда от реформа в закона за психиатрията. В момента никой не знае колко са болните у нас. Липсва система за обгрижването им извън болницата. Няма психосоциална рехабилитация, не се работи с близките. Най-често болният човек живее сам в дома си, без нужната подкрепа, не приема назначените му лекарства и е опасен не само за себе си, но и за околните.   

Подобни новини

Гражданин

А тия дето снимат са големи герои, гледат как нападат жената и снимат вместо да се притичат на помощ. Долно племе сме ейй!

06:19, 11.04.2019
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина