Прокуратурата в Асеновград се зае с пожара в Катуница, тече разследване

Автор: Plovdiv Now 4826
Прокуратурата в Асеновград се зае с пожара в Катуница, тече разследване

Прокуратурата в Асеновград започна разследване по досъдебно производство за възникналия вчера пожар в Завода за преработка на плодове в село Катуница, община Садово.

Извършват се огледи на мястото на бедствието, разпитани са свидетели, иззети са записи от видеокамерите в района. Предстои назначаване на техническа експертиза и други процесуално-следствени действия за изясняване на причините за пожара. Срокът за приключване на разследването е двумесечен.

Припомняме, че две сгради от фабриката за плодове в селото са напълно унищожени. Пожарни автомобили цяла нощ са били на място и са обработвали засегнатите площи, като огънят още тлее и дими. Той обаче вече е овладян.

Над 100 човека вчера бяха евакуирани от базата, както и детска градина и училище, които са в близост. Евакуирани бяха и жителите в къщите наоколо. Няма пострадали, евакуацията мина бързо, успешно и без паника.

Регионалната инспекция по околната среда и водите разпожи на мястото мобилен апарат, за да проследи качеството на атмосферния въздух в населеното място. Очаква се резултатите да бъдат обявени днес.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина