Принудително водят свидетели по делото срещу бившия шеф на полицията в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 6912
Принудително водят свидетели по делото срещу бившия шеф на полицията в Асеновград

Принудително ще бъдат доведени двама от свидетелите по делото срещу бившия началник на РУ-Асеновград Димчо Темелков. Това стана ясно, след като днешното заседание стартира в отсъствието на призованите шестима свидетели и защитника на Ангел Чинчев - адвокат Марков. Липсата му обаче не възпрепятства хода на заседанието, тъй като нито един от разпитите нямаше да има отношение към обвиненията към Чинчев. Той и полицая Иван Бойчев са изправени пред съда за кражба на нафта.

Свидетелите Стоянова и Кротнев не се явиха в съдебната зала, въпреки че са били редовно призовани. Трима от останалите не били намерени на адресите си, като за един от тях има сведения, че е извън страната. Последната призована пък се обадила в деловодството, за да съобщи, че е претърпяла операция, която възпрепятства явяването й. Подсъдимият Темелков и защитникът му Орлин Търновалийски се отказаха от показанията на част на свидетелите, които не са били открити от органите на реда. Те обаче поискаха от съда да призове още няколко души, които не са били разпитвани нито в хода на досъдебното производство, нито по време на съдебното следствие. Според обвинението това са граждани, подавали сигнали до РУ-Асеновград. В документите обаче те фигурират единствено с двете си имена, а домовете на някои от тях са били посещавани от патрул. Предстои съдът да направи необходимите справки, за да издири лицата, чиито имена фигурират в обвинителния акт срещу Темелков.

Ще бъдат изискани и докладите на униформените от 14-и август 2015 година. Припомняме, че според обвинението на тази дата Темелков е спомогнал пет лица, извършили кражба, да избегнат спрямо тях наказателно преследване. След като петимата били задържани, Темелков разпоредил те да бъдат пуснати без да им се отнемат придобитите чрез кражба вещи - орехи, събирани от пътя край един от изходите на града. Две седмици след това - на 29 август 2015 г., приел „почерпка“, за да упражни влияние върху  разследващ полицай от РУ на МВР-Асеновград. От полицая се очаквало да освободи Нури, който бил спипан да шофира пиян. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина