Приятни изненади за туристите на Асеновата крепост в деня без автомобили

Автор: Plovdiv Now 4341
Приятни изненади за туристите на Асеновата крепост в деня без автомобили

Кампанията на общината и полицията изненада приятно туристите, посетили Асеновата крепост вчера. Служителите поздравявяха пешеходци и шофьори за "Деня без автомобили", като раздадоха близо 190 стикера. Посланието, което носеше акцията, бе да се популяризира ходенето пеша. А причините за пешеходен туризъм са достатъчно много. На първо място, защото е по-здравословно за човешкото тяло и второ - за да пазим от замърсяване околната и въздуха.

Стикерите бяха специално надписани: "Община Асеновград и РУ - Асеновград Ви благодарят, че станахте част от кампанията "Ден без автомобили!". Възползвайки се от безплатния вход за туристическия обект, стотици асеновградчани и гости на града оставиха колите си и изминаха пеша 2-километровия маршрут до туристическия обект. Групи с туристи от Шумен, Бургас и дори Сингапур също посетиха крепостта.

Полицейските служители обясняваха подробно на шофьорите, че целта на акцията е да се популяризира пешеходното придвижване или да се ползва алтернативен транспорт. По този начин ще се намали и броят на пътнотранспортните произшествия. И пешеходци, и шофьори посрещнаха с усмивка жеста.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина