Президентът връчи грамота на доброволци от Асеновград

Автор: Plovdiv Now 5117
Президентът връчи грамота на доброволци от Асеновград

Румен Радев лично връчи грамота на асеновградското сдружение "Устремени". Наградата е за участие в конкурса "Доброволческа инициатива 2018", организиран от Фондация Лале и Фондация Национален алианс за работа с доброволци. Награждаването се състоя в Президентството навръх Международния ден на доброволеца. 

Сдружението организира и взе участие в над 20 доброволчески инициативи през 2018 година. С помощта на членовете му бе положена маркировка по 12 туристически пътеки. Сред тях бяха и маршрутите "Нареченски бани – Косово", "Бачково – летовище Гонда вода", по които бяха поставени и общо 100 указателни табели. Доброволците се включиха и в почистването на местностите  „Червената стена“ и „Расаливо“.

Асеновградчаните се включиха и в акция за събиране на дарения за Дома за деца с увреждания – село Джурково, както и изграждане и поддръжка на огнище и кътове за отдих край манастир „Св. Петка Мулдавска“.

По-рано тази година бяха организирани и редица събития. Сред тях са ежегодният преход  "Асеновградски върхове и пътеки", "Училище сред природата" и поход по случай Световния ден на туризма.

"Ще продължим с доброволческите инициативи, защото вярваме, че това, което правим, има смисъл", споделят от сдружението.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина