Президентът ще бъде гост на Празника на Асеновград

Автор: Plovdiv Now 6532
Президентът ще бъде гост на Празника на Асеновград

Културните празници на Асеновград са в разгара си. Тази вечер от 19.00 часа в читалище „Родолюбие” любителите на театъра ще видят постановката „Горката Франция” с участието на Александър Дойнов, Александър Кадиев, Катето Евро и други обичани артисти.

Отново в читалище „Родолюбие” на 8 май музикалната школа към Исторически музей - Асеновград заедно с възпитаниците от детска градина „Бако Динчо” и танцови формации от града ще представят празничен концерт от 17.30 часа.

Денят на Европа и победата над хитлерофашизма - 9 май - ще бъде отново изпълнен със събития. В 10.00 часа ще се поднесат цветя пред паметната плоча на загиналите в Отечествената война в двора на Военно формирование 24490. Национално движение „Русофили” и Община Асеновград ви канят в градска библиотека „Паисий Хилендарски” на празнична програма от 17.30 часа. На площад „Акад. Николай Хайтов”от 18.30 часа пък ще започне концерт - спектакъл „За мирна Европа” с участието на танцови формации.

Исторически музей – Асеновград представя на 10 май изложбата „Нестинарството – българската магия с огнена жарава”в  17.30 часа в Етнографската къща.

На 11 май в градския парк ще има много и интересни атракции – панаир на занаятите, концерти на самодейни състави и творчески формации от общината и региона.

В неделя на Празника на Асеновград гост ще бъде Президентът на Република България г-н Румен Радев. След тържествената церемония с участието на Президента празникът ще продължи много събития, концерти на две сцени и ще завърши с пищно шоу от фойерверки.

            

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина